5 vragen aan… Alieke Hoogenboom

In aanloop naar de Subaru BeachBattle 2016 gaan we op zoek naar geheimen en tips van toprenners die deelnemen aan de Subaru BeachBattle. Wat vinden ze zo mooi aan de sport? Hoe ervoeren zij de race eerder? En wat zijn hun ambities ditmaal? Dit en nog veel meer kom je te weten in de rubriek ‘5 vragen aan…’! Tweevoudig winnares Alieke Hoogenboom is als eerste aan het woord.

1. Wat vind je zo mooi aan strandracen?

Meestal is het afzien op het strand qua bodem en weersomstandigheden, daar hou ik van. Wielerwedstrijden op het strand, die er inmiddels volop te rijden zijn, spreken me niet aan. Daarom vind ik de Beach Battle en de strandrace van Katwijk de mooiste Nederlandse strandraces. 

2. Hoe heb jij de Subaru BeachBattle afgelopen jaren ervaren?

Als een wedstrijd met een uitdagend parcours en tot twee keer toe slechte weersomstandigheden!

3. Wat is er voor nodig om twee keer de SBB te kunnen winnen?

Een fit lichaam op een goede fiets en ook nog wat geluk. Winnen is niet het belangrijkste, plezier hebben en lekker rijden, daar gaat het om.

4. Wordt het komend seizoen makkelijker of juist minder makkelijk om opnieuw te winnen? 

Winnen wordt steeds moeilijker in het strandracen vanwege de toenemende professionalisering.  Als voorbereiding ben ik begin september met de Wattbike trainingen begonnen bij Wim Zoetemelk. En verder doe ik zoals altijd aan mountainbiken en hardlopen.

5. Wat voor tips zou je de deelnemers voor de komende editie willen meegeven?

Geef niet op, rustig doorgaan en de finish komt vanzelf een keer in zicht.  


IK WIL OOK MEEDOEN!

archief