5 vragen aan… Henry Kes

In aanloop naar de Subaru BeachBattle 2016 gaan we op zoek naar geheimen en tips van toprenners die deelnemen aan de Subaru BeachBattle. Wat vinden ze zo mooi aan de sport? Hoe ervoeren zij de race eerder? En wat zijn hun ambities ditmaal? Dit en nog veel meer kom je te weten in de rubriek ‘5 vragen aan…’! Vandaag met een vaste waarde in het strandrace circuit, Henry Kes.

1. Wat vind je zo mooi de sport?

Dat het een man-tegen-mangevecht is en het samen starten met alle categorieën: de top veldrijders en soms profwielrenners.

2. Hoe bereid jij je voor op de Subaru BeachBattle editie 2016?

Heel veel trainen en hopen op een goede startplaats.

3. Hoe combineer je de strandracesport met alles wat je daarnaast doet?

Ik ga op mijn strandfiets naar het werk. Dat is 32 kilometer heen en 32 kilometer terug. Hierdoor ben ik geen reistijd kwijt. Op dinsdag en donderdag doe ik nog een rondje met onze toerclub van 55 kilometer. Zaterdag en zondag doe ik nog een ritje van +/- 100 kilometer.

4. Hoe is het om samen met je zoon in één wedstrijd te rijden? 

Dat is top om mee te maken. Samen trainen en samen wedstrijden rijden. Vanaf dit jaar gaat ook mijn jongste zoon (hij wordt in november 15 jaar) op het strand rijden. We willen alle drie van elkaar winnen, dat gaat dus een mooie strijd worden tussen vader en zoons.

5. Wanneer ben je tevreden na de wedstrijd op 27 november?

Op mijn leeftijd, 54 jaar, zou ik met elke uitslag bij de eerste 50 tevreden moeten zijn, maar ik ga elke wedstrijd voor een plaats bij de eerste 10!


IK WIL OOK MEEDOEN!

archief