5 vragen aan… Moos & Wil

In aanloop naar de Subaru BeachBattle 2016 gaan we op zoek naar geheimen en tips van toprenners en recreanten die deelnemen aan de Subaru BeachBattle. Wat vinden ze zo mooi aan de sport? Hoe ervoeren zij de race eerder? En wat zijn hun ambities ditmaal? Dit en nog veel meer kom je te weten in de rubriek ‘5 vragen aan…’! Vandaag Moos Sonnevelt van Sixtyseven en Wil Boots van Patina.


5 vragen aan Moos Sonnevelt van SixtySeven. 

Wat maakt strandracen voor jou persoonlijk zo mooi?

Ik ben geen super sporter, maar een prestatie neerzetten vind ik wel gaaf. Ik ben niet gewend hoe dat gaat met wielrennen, bijvoorbeeld in waaiers rijden. Dat vind ik bijzonder leuk aan het strandracen. Het heroïsche gevoel dat je met z’n allen krijgt na de finish. Je ziet mensen met een goede conditie serieus ‘doodgaan’, daarna trots als een pauw met een biertje staan. Dus wat ik zo mooi vind zijn de elementen, het weer, de prestatie neerzetten voor jezelf en de saamhorigheid.

Waarom vind je het mooi om samen te werken met de BeachBattle?

Voor mij is het heel bijzonder, omdat ik desijds bij Jeroen (Scheffer, red.) de strandtrainingen deed voor Egmond-Pier-Egmond. Daaruit ontstond bij de koffie het idee om zoiets in Wijk aan Zee neer te zetten. Ik ben toen betrokken geweest bij het idee van de vier rondjes, want het moest aantrekkelijker voor het publiek. Daar wilde ik graag aan meewerken: ik deed marketingcommunicatie en stijling. Vanwege tijdgebrek heb ik het stokje later overgedragen aan Maarten Niesten van Artbeving.

Wat verwacht je dit jaar van de BeachBattle?

Ik hoop dat de ingezette lijn doorgaat, dus de race trapsgewijs steeds groter en bijzonderder maken. Ik zou het fantastisch vinden als de BeachBattle naar 1.000 deelnemers gaat. Dit jaar zal ik zeker ook gaan kijken. Een vriend van mij vertelde mij laatst een mooie anekdote. In het eerste jaar reden ze met windkracht 8, met de tong tussen spaken, een groep echte kerels. Rechtsachter zich zagen ze halverwege de race ineens een dame aan komen fietsen. Zij reed harder, fietste drie keer zo hard. Al die kerels gingen staan en probeerden haar bij te houden, wat uiteindelijk niet echt lukte. Die ervaring was zo bijzonder; met 20 kerels de ballen uit je broek fietsen. Dus de toppers meerdere malen zien is heel gaaf. Ook kom ik zelf drie, vier keer mijn kinderen tegen: dat is leuk.

Wat wil je zeggen tegen deelnemers?

Geniet er gewoon van, meer heb ik niet te zeggen!

Wat zou je nog tegen andere bedrijven uit de regio willen zeggen?

Het is een prachtig sportevenement in de regio. Het is leuk als je daar als lokaal bedrijf je bijdrage aan kan leveren. Je ziet dat de BeachBattle met Subaru een mooi platform creëert met sportievelingen: jonge, sportieve mensen met discipline. Dit is natuurlijk ook weer een mooi moment om nieuwe mensen te werven. In een jonge vijver vissen met jonge, nieuwe mensen is leuk en de BeachBattle is een mooie plek om dat te doen!


5 vragen aan Wil Boots van Patina.

Wat maakt strandracen voor jou persoonlijk zo mooi?

Ondanks dat ik absoluut geen hoogvlieger, ben vind ik het heel gaaf om langs het strand te rossen. Dat komt vanwege de ambiance, de elementen, het zachte zand en het heerlijke gevoel als je uiteindelijk weer uit bent!

Waarom vind je het mooi om samen te werken met de Subaru BeachBattle?

Ik vind het schitterend dat een dergelijke race nu bij ons in de achtertuin wordt gehouden. Het kleinschalige, de beats bij de Sun Sea Bar, het vreselijk zware klimmetje naar Duinpaviljoen Schoos: alles heeft een unieke sfeer. Het is inderdaad een echte Battle. Om daarbij onze sportieve relaties uit te nodigen, is voor mij vanzelfsprekend. Vervolgens maken de mannen Jeroen en Alexander er voor ons dan ook echt een feestje van, daarom is het als relatie-event geweldig aan te bevelen voor andere bedrijven.

Waarin kunnen jullie iets betekenen voor de BeachBattle?

Een beetje financiële sponsoring en relatiemarketing, waardoor ook vreemden in aanraking komen met deze gave race. Dus het hoort-zegt-het-vooral-voort-principe!

Doet er ook een team mee van Patina?

We doen dit jaar zelfs met twee teams mee, om de eerdergenoemde redenen. Het is een echte Battle, de elementen en het kleinschalige, tezamen maken het voor Patina onze relaties tot de leukste strandrace. Het voelt ieder jaar weer als thuiskomen.

Wat zou je nog tegen andere bedrijven uit de regio willen zeggen?

Je mist de slag als je als bedrijf dit je super sportieve (fiets)klanten niet laat meemaken! Laat dit als traditie ieder jaar groeien: het is het waard!


IK WIL MIJ OOK INSCHRIJVEN VOOR DE BEACHBATTLE!

archief