5 vragen aan… Robin Oosterbaan

In aanloop naar de Subaru BeachBattle 2016 gaan we op zoek naar geheimen en tips van toprenners en recreanten die deelnemen aan de Subaru BeachBattle. Wat vinden ze zo mooi aan de sport? Hoe ervoeren zij de race eerder? En wat zijn hun ambities ditmaal? Dit en nog veel meer kom je te weten in de rubriek ‘5 vragen aan…’! Vandaag deelnemer bij de recreanten, Robin Oosterbaan.

1. Wat maakt strandracen nou zo leuk?

Tot twee jaar geleden was mijn idee van het strand: “Daar moet je alleen komen met je zwembroek.” Twee jaar terug, het eerste jaar, heb ik onder m’n gewone mountainbike strandbanden gezet en het strand op. Was niet optimaal, maar kreeg de smaak wel te pakken. De strijd tegen de elementen (en die waren er zeker de afgelopen twee jaar tijdens de Subaru BeachBattle), het afzien, niet kunnen verschuilen, maakt het mooi. 

2. Hoe bereid jij je voor op de race?

Inmiddels een nieuw opgebouwde Wikkit strandfiets (het mag nooit aan het materiaal liggen 😉 ) en wat strandraces verder, dit jaar wat serieuzer aan de slag. Voor nu probeer ik zo’n twee keer in de week in de avond uren tussen de 50 en 60 km per keer te fietsen en op zondag het strand op (mag weer) of het duin in. Er ligt voor mij met name op de technische stukken nog wel wat (een hoop) winst te behalen, dus daar gaan we wel op focussen.

3. Wanneer is de Subaru BeachBattle editie 2016 voor jou een succes?

Als het windstil en droog is, dan is-ie al geslaagd. Dat zou fijn zijn. Wat is geslaagd, ik heb zeker niet de illusie om voorin te eindigen, maar heb wel een paar rijders in gedachten waar ik graag in de buurt zou willen eindigen. Als dat lukt, ben ik dik tevreden. 

4. Wat vind je van de keuze om wedstrijdrenners en recreanten apart te laten starten?

Aan de ene kant jammer, omdat dat wel de charme en toegankelijkheid van de strandraces in z’n algemeenheid is. Anderzijds snap ik het wel. Zeker als het er voor de wedstrijdrijders op aan komt en een mindere rijder op een beslissend moment in de wielen rijdt van de toppers…

5. Welke tip zou je jouw mederenners willen meegeven?

Gewoon zonder schroom inschrijven, lekker gaan rijden, vooral genieten en bedenk gewoon, er is er altijd eentje beter… dat geldt ook voor de wedstrijdrijders trouwens.


IK DOE OOK MEE!

archief