Even voorstellen: de koersdirecteur van de BeachBattle 2015, Ben Davidson

Net als tijdens de eerste editie van de BeachBattle zal de rol van koersdirecteur in de uitgave van 2015 in de capabele handen van Ben Davidson liggen. Vanuit één van de nieuwste Subaru koersauto’s van Niestcar zal Ben streng maar rechtvaardig de scepter zwaaien over de meest unieke strandrace van Nederland.

Wat is de rol van een koersdirecteur? 
“Als oud wielrenner en fanatieke MTB’er is het een erebaan om de wedstrijd te mogen dirigeren, want zo voelt dat echt. Vorig jaar was alles aan de BeachBattle nieuw, een nieuwe opzet, en een nieuw parcours. Uit alle positieve reacties uit de koers en langs de lijn bleek ook meteen dat de MTB BeachBattle Wijk aan Zee in in alle opzichten een aanvullende vorm op de bestaande strandraces is. Ik draag daar graag een steentje aan bij.

Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de koers veilig, sportief en eerlijk verloopt. De focus ligt daarbij op de eerste wedstrijdrijders maar dankzij de ondersteuning van verschillende mensen in de race kunnen we ook voor recreatieve rijders een mooie wedstrijd met veilige voorwaarden garanderen. Ik heb reuze zin in de komende editie en hoop op een mooie dag voor jong en oud, voor op en naast de fiets. De BeachBattle was na de editie van vorig jaar meteen al een legendarische koers. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat de editie van 2015 op zijn minst net zo geslaagd en misschien zelfs nog mooier wordt”; aldus Ben Davidson.

archief